گزارش کارآموزی کارگاه ساختمانی(سازه های فلزی)

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش کارآموزي کارگاه ساختماني(سازه هاي فلزي)در 31 صفحه ورد قابل ويرايش


بسمه تعالي

مقدمه :

پس ازانتخاب واحد كار آموزي به عنوان يكي از واحد هاي ترم امسال به سركار در كارگاه رفتم. البته لازم به ذكر است كه من قبلاً اين کار را انجام داده ام و به کار گاه هاي زيادي رفته ام و چيزهايي ياد گرفتم. اما به عنوان واحد درسي كه بخواهم آن را پاس كنم قرار شد به كارگاه بروم واين بار به عنوان کار آموز در آنجا حضور داشته باشم. اميدوارم كه آن چند بار که به کارگاه رفته ام به همراه اين 2 واحد كار آموزي كه به گفته استاد راهنما بايد 144 ساعت كاري در محل كار باشد بتوانند به تجربه ها و ديد هاي من افزوده و در آينده شغلي بنده نقش به سزايي داشته باشند و اميدوارم كه خواننده اين تحقيق از اشتباهاتي که در جمله بندي و تركيب فارسي نويسي در آن ديده مي شود بر من خرده نگيريد.

انشاالله که مورد قبول شما استاد گرامي واقع شود.









اولين روز در کارگاه (1)

ساختمان داراي 9 ستون است كه دو تا از ستونها ميله گرد 22 و بقيه ميله گرد 20 استفاده شده اند. ساختمان حدود 80 متر زير بنا دارد و قرار است تا سه طبقه پيلوت ادامه پيدا كند. لازم به ذكر است نمره ميله گردها در طبقات بعدي كم شده تا اينكه در طبقه آخر به ميله گرد شماره 14 مي رسد.

دومين روز در کارگاه (2)

امروز كارگري در گوشه كارگاه مشغول ساختن انبار براي مصالح ساختماني و وسايل كارگران است بدين گونه كه ابتدا ملات بعمل مي‌آورد و سپس با ريختن در روي يك خط راستاي ديوار را مشخص مي‌كند سپس در دو انتهاي اين خط بر روي ملاتها دو بلوك قرار مي دهد و بعد بوسيله ريسمان بقيه بلوكها را در يك راستا مي ‌چيند و همچنين بوسيله شاقول عمود بودن بلوكها را مقايسه ميكند و اينكار را در هر رديف انجا داده تا ديوار مورد نظر ساخته شود. پس از ساخت ديوارهاي انبار، كارگران بوسيله چوب و ايرانيت سقف انبار را درست مي كنند سپس درب آهني انبار را كه به صورت آماده خريداري شده بود را جا ‌مي‌زنند.

سومين روز در کارگاه (3)

در اين مدت كارفرما مشغول تهيه ميله گردها و وسايل مورد نياز كارگاه بود و در واقع اين چند روز فرصت مناسبي بود تا در فنداسيون عمل گيرش كاملا" انجام گيرد. به علت گرماي هوا و آفتاب مستقيم كه به بتون مي تابيد هر روز يك كارگر بتون فنداسيون را در سه مرحله آب پاشي مي كند تا به اصطلاح بتون نسوزد.

چهارمين وپنجمين روز در کارگاه (4و5)

پس از اين چند روز كارگران جهت ادامه كار خود به اين نتيجه رسيدند كه سطح فنداسيون از سطح كوچه پاييين تر است در واقع خاك برداري بيشتر از حد مورد نياز بوده و آرماتورهاي ريشه حدود 130 تا 140 سانتيمتر از فنداسيون بيرون آمدند كه كارگران براي اينكه اين فاصله را از بين ببرند تصميم گرفتند پاي اين آرماتورها بتون بريزند تا با كوچه هم سطح شود و براي پيدا كردن اين ارتفاع از شلنگ تراز استفاده كردند، بدين گونه بود كه ابتدا از سطح كوچه يك متر به بالا اندازه گرفته و خطي را روي يكي از ديوارها كشيدند بعد به وسيله شلنگ تراز هم سطح آن خط را روي ميله گردهاي ريشه به دست آورده و بعد يك متر پايين تر از آن را سطح كوچه در نظر گرفتند سپس به وسيله بلوك محدوده اي را دور آرماتور بوجود آورده و تا سطح مشخص شده بتون ريختند.

براي تهيه بتون از مخلوط دو نوع ماسه و شن نخودي و سيمان و آب استفاده كردند و دو كارگر مشغول همزدن مخلوط هستند و بتون آماده شده را توسط فرغون به پاي ستون مي برند ناگفته نماند كه فضاهاي باقي مانده روي فنداسيون جهت هم سطح شدن با كوچه بعدها پر مي شود.

ششمين روز در کارگاه (6)

كارگران در حال خرد كردن ميله گرد نمره 10 براي درست كردن خاموت جهت به كار بردن در ستون 35×35 مي باشد براي اين كار چند ميله گرد را كنار هم گذاشته و به اندازه 120 سانتيمتر ميله گردها را خط كشي مي كنند سپس هر شاخه را به وسيله قيچي برش مي دهند و هر شاخه 12 متري به 10 ميله گرد كوچك تقسيم مي شود پس از خرد كردن حدود 50 شاخه يك كارگر مشغول شكل دادن ميله ها به شكل خاموت روي ميز خاموت است و تا غروب توانست حدود 500 خاموت درست كند. دو تن از كارگران ديگر مشغول برش ميله گرد نمره 20 و 22 بوسيله اره اهن بر مي باشند كه براي هر ستون 6 ميله گرد 4 متري نياز هست.

نوزدهمين روز در کارگاه (19)

امروز كارگران مشغول مخلوط كردن شن و ماسه و سيمان و آب به اندازه كافي براي تهيه بتون دو ستوني كه ديروز قالب آن بسته شده بود هستند و سپس مشغول ريختن بتون به داخل قالب همانند ستونهاي قبلي شدند و پس از آن نسبت به ساخت بقيه صفحه ها يچوبي براي كف قالب هاي شناژ اقدام كردند.

بيستمين روز در کارگاه (20)

كارگران پس از باز كردن قالبهاي چوبي ستونهايي كه ديروز بتون ريزي كردند شروع به قرار دادن صفحه هاي چوبي كف شناژها در محلها ي تعيين شده نمودند كه اين كا ربه اين طريق است كه پس از بالا كشيدن اين صفحه ها آنها را به وسيله سيم به ميله گردهاي ستون بسته و سپس شروع به شمع كوبي ميكنند و حدودا" در هر 40 سانتيمتر يك شمع قرار مي دهند وبه وسيله شمع ها اين صفحات را در جاي خود محكم كرده و آنها را مهار مي كنند و اين كار را تا قرار دادن تمامي صفحات انجام مي دهند.

در دو تا از صفحات به علت طولاني بودن، كارگران از لوله هاي فلزي نيز در زيراين صفحات استفاده كردند تا بار سنگين بتون شناژ را به راحتي تحمل كند و همچنين اين لوله ها را با سيم به يكديگر و شمع ها ي زير آن بستند تا نلغزد.

بيست و يکمين روز در کارگاه (21)

امروز كارگران مشغول تمام كردن كار نا تمام ديروز شان هستند و شمع هاي باقيمانده زير صفحه شناژها را در جاي خود مهار كرده و همچنين نسبت به محكم تر كردن صفحات قبلي اقدام كردند.

مشخصات شمعهاي بكار رفته در اين كار به گونه اي است كه اين شمعها چوبي بوده و تعدادي از آنها بلندتر از حد نياز و تعداد ديگر كوتاهتر بودند كه براي رفع اين مشكل كارگران از اره كردن يا قرار دادن تخته و گوه و وسايل شبيه آن در زير شمع اين مشكل را رفع كردند.

بيست دومين روز در کارگاه (22)

امروز نوبت به تهيه و برش ميله گردهاي تيرهاي افقي يا شناژها است براي اين كار كارگري با برش ميله گردهاي نمره 10 به اين گونه كه ابتداد ميله گرد را به اندازه 120 سانتيمتر اندازه گرفته و علامت مي زند و سپس باقيچي ان را برش مي زند و ميله گردها را براي خاموت آماده مي كنند سپس در گوشه ديگر كارگاه كارگر ديگري مشغول درست كردن خاموتهايي به اندازه 25×30 سانتيمتر است.

پس از آن نوبت به برش ميله گردهاي نمره 16 و 18 جهت استفاده در شناژهاي ساختمان بدينگونه كه اندازه اين ميله گردها به فاصله بين اولين و آخرين ستونها از هر طرف مي باشد و به علت وجود كنسول در يك سمت ساختمان حدود 1 متر ميله گرد از ستون آن سمت بيرون مي آيد و همچنين سر اين ميله گردها از هر طرف 10 سانتيمتر خم مي شود تا داخل بتون درگير شود.



بيست و سومين و بيست و چهارمين روز در کارگاه (23و24)

كارگران مشغول بافتن آماتورها بر روي صفحات كف قالب چوبي هستند بدينگونه كه ابتدا يك ميله گرد كوچك را به ميله گردهاي بيرون آمده از ستون به صورت افقي مي بندند و سپس شش ميله گرد شناژ را به كمك يكديگر بالا برده و در جاي خود قرار مي دهند كه سه تا از آنها را بر روي اين ميله هاي كوچك قرار داده و سه تاي ديگر را در زير اين ميله ها سپس ميله گردهاي آرماتور را جمع كرده و با سيم آنها را در چند نقطه مي بندند. اين عمل را به اين علت انجام مي دهند كه ميله ها طولاني بوده و مانع بر سر راه آنها قرار دارد و خاموتها را نمي توان به راحتي از آن رد كرد سپس كارگري خاموتها ي مورد نياز را آورده و آنها را به محل انتقال مي دهدو دهنه خاموتها را با فشار دست باز مي كند و از قسمت جمع شده ميله ها را رد مي كند تا ميله ها داخل خاموت قرار گيرد. ناگفته نماند كه براي ميله ها ي كوتاه و بدون مانع ابتدا خاموتها را از يك سر ميله ها وارد مي كنند و سپس اقدام به بافتن مي نمايند. تعداد خاموتها بدين گونه است كه در نزديك ستون به فاصله 10 سانتيمتري و به تعداد شش عدد مي بندند و بقيه طول آرماتورهاي شناژ را كه مابين دو طول 60 سانتيمتري قرار مي گيرد خاموتها را به فاصله 15 سانتيمتري مي بافند.

پس از اين كه خاموتها را به تعداد كافي از روي ميله گردها رد كردند سيم مفتول آرماتورها را باز ميكنند در اين حالت به دليل وجود ميله ها ي كوچك افقي كه در فضايي بالاتر از ستون بسته شده و سه ميله گرد آرماتور روي آن قرار دارد آرماتور شناژ بالاتر از صفحه هاي چوبي قرار مي گيرد و در اين حالت مكان خوبي براي بافتن مي باشد كه كارگران شروع به بافتن آرماتورها مي كنند با اين حساب كه سر خم شده ميله گردها به سمت داخل و به صورت منظم قرار گيرد.
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 1332 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 31

حجم فایل:25 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: