پروژه کارآفرینی تولید نایلون عریض کشاورزی ، نخ و طناب پلاستیکی

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني توليد نايلون عريض کشاورزي ، نخ و طناب پلاستيکي در 32 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

نايلونها از گروه پليمرهاي پلي اميد هستند. اين پليمرها از طريق واکنش‌هاي چند تراکمي يا پلي کندانسيون توليد مي‌شوند. مي‌دانيم که نايلونها کاربردهاي صنعتي فراواني دارند. از جمله کاربردهاي اين پليمرها در تهيه الياف پارچه است. اگر در يک پليمريزاسيون بر اثر واکنش منومرها باهم ، مولکولهاي کوچکي مثل NH3 ، H2O و ... خارج شوند، پليمريزاسيون را پلي کندانسيون يا تراکمي مي‌نامند. مثل پليمريزسايون گلوگز در توليد نشاسته و سلولز که منجر به خارج شدن آب مي‌گردد و يا مثل بوجود آمدن نايلون که مانند مواد پروتئيني يک پلي آميد است و از پليمر شدن يک آميد دو ظرفيتي به نام هگزامتيلن دي آمين به فرمول: NH2 - (CH2)6 - NH2 با يک اسيد دو ظرفيتي به نام اسيد آديپيک به فرمول HOOC - (CH2)4 - COOH بوجود مي‌آيد.

در اين عمل عامل OH – اسيد از دو طرف با هيدروژن گروه آمين NH2 – تشکيل آب مي‌دهند و خارج مي‌شوند و باقيمانده مولکولهاي آنها ، زنجير پليمر را بوجود مي‌آوردند. به عبارت ديگر واکنش چند تراکمي از متراکم شدن دو عامل مختلف از دو منومر مختلف و يا از متراکم شدن دو عامل مختلف از يک مولکول با همان مولکول پليمر سنتز مي‌شود.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد نايلون عريض کشاورزي، نخ و طناب پلاستيکي



محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد نايلون عريض کشاورزي، نخ و طناب پلاستيکي مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي صنعتي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .

1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 14 نفر ميباشد .

تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

پلي آميدها

پلي آميدها شامل سه نوع نايلون ، نايلون 6 ، نايلون 6و 6 و نايلون 11 مي‌باشد. همانطور که ذکر شد، پلي آميدها از طريق واکنشهاي چند تراکمي يا پلي کندانسيون بوجود مي‌آيند.

نايلون 6

نايلون 6 ، از باز شدن حلقه کاپرولاکتام در حضور آغازگر N - بنزوئيل ? - پيروليدون و کاتاليزور سديم آميد NH2Na بدست مي‌آيد. ماده اوليه کاپرولاکتام ، بنزن است. از کاپرولاکتام در محيط عمل به مقدار بسيار زياد داريم. ولي NH2Na2 ، چون بعنوان آغازگر بکار مي‌رود، تنها به مقدار بسيار اندک داريم که آغازگر حلقه بوده و بعد از آن ، واکنش پيش خواهد رفت.

نايلون 6 و 6

همانطور که گفته شد، نايلون 6 و 6 از متراکم شدن اسيد آديپيک و هگزا متيلن دي آمين در حضور حرارت و حذف يک مولکول آب ايجاد مي‌گردد.

يک مولکول آب + نايلون 6 و 6 <---------- HOOC-(Ch2)4-COOH + NH2-(CH2)6-NH2 + حرارت

نايلون 11

نايلون 11 فرآورده بسيار مهمي است که از متراکم شدن آمينو اندوکانوئيک اسيد که از روغن گرچک گرفته مي‌شود، بوجود مي‌آيد و پلي آميد Rilsan يا Nylon11 ناميده مي‌شود. از متراکم شدن اين ماده نيز در حضور حرارت ، آب آزاد مي‌شود. Rilsan بهترين الياف پارچه محسوب مي‌شود. چون رنگ پذيري و استحکام بالايي دارد.



خواص و کاربردهاي نايلون

بيشترين کاربرد نايلونها در تهيه الياف پارچه و صنايع چوبي است و در تهيه قطعات صنعتي نيز کاربرد دارند. نايلون‌ها قدرت مکانيکي خوبي دارند و به اين علت در اين صنايع استفاده مي‌شوند. اين پليمرها ، نقطه ذوب بالايي دارند. چون در بين زنجيرهاي پليمر ، پيوند هيدروژني ايجاد شده است. اين پليمرها کمتر در حلال ها حل مي‌شوند، اما قابل انحلال در اسيد فرميک و پلي آميدها هستند.



آزمايش تهيه نايلون 6 (پرلون)

تئوري آزمايش

روش‌هاي تهيه پلي ‌آميدها با روش‌هاي تهيه پلي ‌استرها مشابهند. در سال 1936، دانشمند آلماني "شلاک" موفق به پليمريزاسيون کاپرولاکتام و توليد نايلون 6 شد. اين نايلون به نام تجارتي "پرلون" در اروپا وارد بازار شد و پس از جنگ جهاني دوم ، توليد نايلون 6 در اکثر کشورها شروع شد.
پرلون (Perlon) ، پلي آميد مشهوري است که در اشل صنعتي از واکنش خود تراکمي 6- آمينوهگزانوئيک اسيد بدست مي‌آيد.

اين ترکيب از طريق نوآرايي "بکمن" سيکلوهگزانون اکسيم و تبديل به 4- کاپرولاکتام قابل دسترسي است. وزن مخصوص نايلون ، 1.14است و در حدود 215-220 درجه سانتي‌گراد ذوب مي‌گردد.



وسايل و مواد مورد نياز براي توليد در صنعت

· رآکتور (بزرگ براي اشل صنعتي)
· کاپرولاکتام
· دي‌اکسيد تيتان
· اسيد استيک
· سيسم ريسندگي



روش تهيه

در مرحله اول براي توليد صنعتي ، (چون مرحله اول پليمريزاسيون) ، کاپرولاکتام مذاب همراه کمي دي‌اکسيد تيتان و اسيد استيک توسط يک فيلتر وارد لوله‌هاي رآکتور پليمريزاسيون مي‌شود، پليمري که توليد گرديد، پس از خروج از رآکتور بالافاصله وارد سيستم ريسندگي مي‌گردد. در مرحله دوم که شامل ريسندگي است، نايلون 6 به حالت مذاب وارد منافذ ريزي شده و از آن به صورت رشته‌هاي ظريفي خارج مي‌گردد.

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل توليد نايلون عريض کشاورزي، نخ و طناب پلاستيکي

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد نايلون عريض کشاورزي، نخ و طناب پلاستيکي به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش زراعت نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين صنعتي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .

دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1458 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 32

حجم فایل:535 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: